RETETE CULINARE
CIORBA DE PERISOARE
INGREDIENTE :
1 CEAPA .
1 TELINA POTRIVITA .
2 ARDEI .
2 MORCOVI .
1 BORCAN CU ROSII IN BULION .
1 LITRU DE BORS .
CARNE TOCATA ( DE PORC IN CAZUL NOSTRU ) .
PUTIN OREZ PENTRU PERISOARE .
SARE DUPA GUST .
2 OUA .
VERDEATA .
MOD DE PREPARARE :
SE TAIE CEAPA SI ARDEIUL MARUNT,
TELINA SI MORCOVUL SE DAU PRIN RAZUITOARE,
SI SE PUN LA FIERT .
INTRE TIMP PREGATIM PERISOARELE .
PUNEM CARNEA INTR-UN BOL MAI MARICEL, PENTRU A NE PERMITE O OMOGENIZARE MAI BUNA .
CANTITATEA DE CARNE PENTRU O OALA DE 6 LITRI ESTE DE 1 KILOGRAM .
PESTE ACEST KILOGRAM DE CARNE PUNEM O MANA DE OREZ, UN OU SI PUTINA SARE .
TOATE ACESTEA LE AMESTECAM LA UN LOC PANA SE INCHEAGA BINE COMPOZITIA .
ZARZAVATUL SE FIERBE CIRCA 15 MINUTE, DUPA CARE PUNEM ROSIILE, LE MAI LASAM SI PE ELE PUTIN SI APOI COMPLETAM CU BORS IN FUNCTIE DE CAT DE ACRU DORIM .
CAND A INCEPUT SA FIARBA PUNEM PERISOARELE GATA FORMATE SI LASAM SA SE FIARBA IN CONTINUARE .
IN PRIMA ETAPA SE RIDICA LA SUPRAFATA IAR PE MASURA CE SE FIERB INCEP SA COBOARE ( DAND DOVADA CA ELE DEJA S-AU FIERT ) .
INTR-UN BOL MIC VOM BATE OUALELE SI LE VOM PUN IN CIORBA .
LA FINAL PUNEM VERDEATA ( LEUSTEAN DE REGULA ) .
SA AVETI POFTA !
SURSA : CECILIA DANAILA .
#PERISOARE
RăspundețiȘtergere